Stickningsböcker hett byte i Kalmar

Att sticka går bra, men inte stjäla böcker om att sticka. Arkivbild. Bild: TT / SUVAD MRKONJIC

Vem är det som sticker iväg med böckerna på Kalmar bibliotek?

Svinnet på böcker om just stickning är ovanligt högt på biblioteket och nu kommer inga fler böcker om ämnet att köpas in, rapporterar Östra Småland.

– Vi har larmsystem, men bevisligen är det någon som lyckats komma på hur man gör. Det är ganska utstuderat, säger bibliotekschef Christina Johansson, till tidningen.

Intresset för stickning är stort, och det ges ut flera nya böcker som nu alltså inte kommer köpas in. På biblioteket i Kalmar är trycket på böcker om stickning så stort att det bland de stulna böckerna finns ett par på norska, enligt Christina Johansson.

– Lite förvånad är jag allt. Det måste varit någon som inte förstått vitsen med bibliotek. På bibliotek ska man låna böcker, inte stjäla böcker. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse, säger hon.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46