Steven Seagal blir rysk medborgare

Rysslands president Vladimir Putin och amerikanske, och nu också ryske, skådespelaren Steven Seagal 2013. Bild: EPA/ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

Skådespelaren Steven Seagal har tidigare kallat Rysslands president Vladimir Putin för "en av de stora världsledarna". Nu har Seagal beviljats ryskt medborgarskap av Putin, meddelar Kreml på sin hemsida.

Steven Seagal är väldigt populär i Östeuropa och fick även serbiskt medborgarskap i januari. Han har under året också gästat Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko i Minsk.

Men han är inte den första skådespelaren att ha en förkärlek till Ryssland. Franske Gérard Depardieu blev rysk medborgare redan 2013, och lämnade Frankrike i protest mot ett lagförslag om högre skatt för rika.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46