Steve Bannon gör avbön: "Trump Jr är en patriot"

President Donald Trump återvänder från Camp David där han tillbringat helgen efter veckan då han bland annat förkunnade att han är både oerhört smart och psykiskt stabil – detta som ett svar på kritiken i Michaels Wolffs bok om honom, som bland annat bygger på intervjuer med Steve Bannon, som nu kryper till korset liksom för att fullända tvåloperan. Bild: Lehtikuva / AFP / Saul Loeb

I världens för närvarande mest omtalade bok kritiserar Steve Bannon president Donald Trump. I ett uttalande för nyhetssajten Axios vänder Bannon kappan och öser beröm över Trump och hans son.

Vita husets tidigare chefsstrateg Steve Bannon beklagar en del av de uttalanden han gjort för journalisten Michael Wolff som precis gett ut en bok om president Donald Trumps kampanj och karriärstart i Vita huset. Bannon målar i boken en allt annat än smickrande bild av presidenten. Donald Trump gick till en verbal motattack mot Bannon i veckan.

I ett försök att avvärja Trumps och hans anhängares kritik öser Bannon plötsligt beröm över Trump och kallar sonen Donald Trump Jr "en patriot och en bra man". Bannons avbön kommer i form av ett uttalande för nyhetssajten Axios.

Wolffs bok Fire and fury: Inside the Trump White House har dominerat medierapporteringen i USA i flera dagar och har gjort presidenten rasande. Presidenten har också offentligt bedyrat att han snarast är att likställa med ett geni och att han är psykiskt stabil.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning