Stellan Skarsgård blev hedersdoktor

Bild: Netflix

Han är inte bara filmstjärna, han är hedersdoktor också. När humanistiska fakulteten vid Lunds universitet nu har presenterat årets hedersdoktorer är Stellan Skarsgård en av dem.

Han får titeln för att han "har en djupt reflekterande och genomtänkt hållning till sitt arbete som skådespelare och till sin plats i filmproduktionen, och han personifierar på ett enastående sätt den internationella prägel som genomsyrat och fortfarande kännetecknar filmkonsten och filmarbetet, både det praktiska och det vetenskapliga", som motiveringen lyder.

Utmärkelsen är den främsta en person som inte är verksam vid universitetet kan få, och Skarsgård tilldelas formellt titeln vid en ceremoni den 2 maj.

Närmast är Skarsgård aktuell vid filmfestivalen i Berlin i början av februari, då regissören Volker Schlöndorffs film Return to Montauk där Skarsgård spelar en av rollerna tagits ut till tävlan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00