Stekta kycklingfiléer med örtsås, sparris och pasta

Brödvända kycklingfiléer med mild örtsås, grön sparris och pasta. Kan det bli mer vår på en pastatallrik? Bild: TT

Sparris signalerar vår. Kyckling och färska örter likaså. Här får de slåss om uppmärksamheten i en pastarätt med varsam kryddning.

För 4 personer, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kycklingen med vegetariska sojafiléer.

4 kycklingfiléer

1 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

majsstärkelse

Att äta till:

1 pkt fryst grön sparris

pasta

körbärstomater

salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Hacka örterna och dela körbärstomaterna. Skär kycklingfiléerna på längden till två tunna köttskivor och vänd i veteströbröd.

2. Koka pastan i saltat vatten. När en minut återstår lägg i sparrisen i pastavattnet. Låt rinna av i durkslag.

3. Koka upp grädde, vatten och fond. Red med majsstärkelse och smaksätt med hackad persilja och gräslök. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.

4. Stek kycklingen i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Toppa med sparris och kyckling. Avsluta med sås, tomater och salladsgrönsaker.

TT

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02