Stekt rimmat fläsk med löksås

Husmanskost. Stekt fläsk med löksås är lättlagad husmanskost som man verkligen kan längta efter. Foto: TTBild: Dan Strandqvist

Stekt fläsk med löksås var ett måste på lunchkrogarna för några år sedan. Gärna med skalpotatis och löksås spetsad med lite flott från fläsket. Tänk bara på att fläsket är salt så vänta med salt i såsen till efter det att flottet tillsatts.

För 4 personer, 30 minuter

500 g rimmat fläsk

smör och rapsolja

Till såsen:

2 gula lökar

1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

salt och peppar

Att äta till:

kokt potatis

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och skär lökarna i mindre bitar. Fräs lökhacket med smör i kastrull. Bitarna ska klarna, inte brynas. Pudra över vetemjöl och späd med mjölk till slät sås. Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter.

2. Stek fläsket i lika delar smör och rapsolja. Krydda med peppar. Salt behövs inte då fläsket är rimmat, det vill säga saltat.

3. Ta en knapp matsked fett från pannan och rör ner i såsen. Smaka av såsen med salt, om det behövs, och peppar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00