Stefan Wallin poserar i läderväst i Tom of Finland-kampanj

POSERAR. Stefan Wallin är en av dem som lånat sitt ansikte till I am Tom of Finland-kampanjen. Bild: Veikko Kähkönen

Stefan Wallin är en av de 19 kända personer som poserar i homoerotiska bilder i anslutning till kampanjen I am Tom of Finland.

Kampanjen är en del av marknadsföringen inför premiären av filmen Tom of Finland som handlar om den finländska konstnären Touko Laaksonen, men också en kampanj för jämlikhet och tolerans.

Ex-ministerns och förra ordföranden för Svenska Folkpartiet har sällskap av bland annat sångarna Krista Siegfrieds, Jari Sillanpää och Chisu, USA:s tidigare ambassadör i Finland Bruce Oreck, modebloggaren Sandra Hagelstam samt debattören Tuomas Enbuske.

– De som deltog fotograferades som en tolkning av Touko Laaksonens konst. Det var förstummande att näsan alla som vi bad om ställde upp och uppfattade sitt deltagande som ett hedersuppdrag, säger Annika Sucksdorff, en av filmens producenter.

SANDRA HAGELSTAM. Bild: Veikko Kähkönen

19 personer poserar i Veikko Kähkönens fotografier:

Marco Bjurström, Manuela Bosco, Chisu, Tuomas Enbuske, Jessica Grabowsky, Sandra Hagelstam, Niklas Hogner, Dome Karukoski, Teri Niitti, Bruce Oreck, Mert Otsamo, Maryam Razavi, Krista Siegfrids, Jari Sillanpää, Pekka Strang, Jenni Vartiainen, Maria Veitola, Hans Välimäki och Stefan Wallin.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning