Stefan Wallin bekräftar att han lämnar politiken

Riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP) har inte bestämt sig för vad han ska göra efter nästa riksdagsval. En flytt bort från Åbo är inte utesluten.

I februari meddelade Svenska folkpartiets riksdagsledamot och tidigare ordförande Stefan Wallin att han inte kommer att ställa upp i nästa riksdagsval. Då var det ännu oklart om han bara syftade på att han lämnar riksdagspolitiken. Nu bekräftar Wallin att han söker ett uppdrag utanför politiken.

– Jag har fått några intressanta förslag som jag överväger, men jag är ännu öppen för förslag. Det enda som är säkert är att jag inte kommer att fortsätta inom politiken, säger Wallin.

Wallin säger att han har trivts med sitt jobb i riksdagen. Allting har sin tid och nu är han redo för något nytt.

– Efter över 20 år i politiken har jag sett allt. Därför är det dags att söka sig vidare. Jag anser att SFP är i goda händer och känner att det är rätt tid att sluta.

Var kommer du att bo?

– Det beror helt på vad jag blir erbjuden. Det kan mycket väl innebära att jag flyttar från Åbo. Jag utesluter ingenting.

När kan du säga något mer?

– Det är ännu länge till valet i april. Jag har lovat mig själv och mina väljare att jag tänker sköta mitt ledamotsuppdrag till slut. Om jag skulle få något jobberbjudande innan dess kommer jag att tacka nej, säger Wallin.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning