Stefan Wallin bekräftar att han lämnar politiken

Riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP) har inte bestämt sig för vad han ska göra efter nästa riksdagsval. En flytt bort från Åbo är inte utesluten.

I februari meddelade Svenska folkpartiets riksdagsledamot och tidigare ordförande Stefan Wallin att han inte kommer att ställa upp i nästa riksdagsval. Då var det ännu oklart om han bara syftade på att han lämnar riksdagspolitiken. Nu bekräftar Wallin att han söker ett uppdrag utanför politiken.

– Jag har fått några intressanta förslag som jag överväger, men jag är ännu öppen för förslag. Det enda som är säkert är att jag inte kommer att fortsätta inom politiken, säger Wallin.

Wallin säger att han har trivts med sitt jobb i riksdagen. Allting har sin tid och nu är han redo för något nytt.

– Efter över 20 år i politiken har jag sett allt. Därför är det dags att söka sig vidare. Jag anser att SFP är i goda händer och känner att det är rätt tid att sluta.

Var kommer du att bo?

– Det beror helt på vad jag blir erbjuden. Det kan mycket väl innebära att jag flyttar från Åbo. Jag utesluter ingenting.

När kan du säga något mer?

– Det är ännu länge till valet i april. Jag har lovat mig själv och mina väljare att jag tänker sköta mitt ledamotsuppdrag till slut. Om jag skulle få något jobberbjudande innan dess kommer jag att tacka nej, säger Wallin.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54