Stefan Mutanen leder SFI – vill se fortsatt framgång på idrottsarenorna

Stefan Mutanen Bild: Folkhälsan/Jonas Jernström

Stefan Mutanen valdes till ny ordförande för Svenska Finlands Idrottsförbund.

Efter nästan sex år på posten tackade Christine Suvanto för sig som Svenska Finlands Idrottsförbunds ordförande. Suvanto valde att inte ställa upp för omval och hon ersätts av Stefan Mutanen.

Valberedningen, under ledning av Magnus Häggblom, föreslog Karisbon Stefan Mutanen som ny ordförande och förslaget godkändes enhälligt av mötesdelegaterna på SFI:s höstmöte i Helsingfors.

Mutanen, tidigare vd för samfundet Folkhälsan, tillträder vid årsskiftet. Mutanen har under sin tid på Folkhälsan haft ansvaret för Solvalla Idrottsinstitut och verksamheten på Norvalla. Han fungerade som ordförande för organisationskommittén då SFI-mästerskapen i friidrott arrangerades i Karis i somras.

– Som ny ordförande ser jag fram emot det viktiga uppdraget och kommer att göra mitt yttersta för att SFI skall ha fortsatt framgång på idrottsarenorna. Det gäller att använda befintliga resurser effektivt och att fokusera på rätt saker, säger Mutanen i ett pressmeddelande.

Inger Nabb från Vasa och Mikael Stjärnfelt från Eckerö valdes till vice ordföranden.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning