Statsministern jagade Pokémons i Stortinget

Bild: EPA/VEGARD WIVESTAD GROETT NORWAY OUT

I somras sade regeringspartiet Høyre nej till mobilspel i stortingssalen. Men i tisdags var det självaste statsministern som fångade söta monster under en riksdagsdebatt.

Statsminister Erna Solbergs föregående favoritspel Candy Crush verkar ha fått ge vika för mobilspelet Pokémon Go. Till den grad att Solberg ströspelade under Stortingets öppningssession.

Förbudet att roa sig med mobilspel i tingssalen har tidigare brutits av Trine Skei Grande, partiledare för de norska liberalerna.

Och vem var det som stod i talarstolen när statsminister Solberg svajpade sig fram till Pokemons? Jo, ingen mindre än medbrottslingen Skei Grande.

Hon reagerade på koncentrationsbristen med en klackspark. "Hon hörde nog vad jag sade. Vi damer klarar av två saker samtidigt, vet du", twittrade Skei Grande i ett svar till miljöpartisten Eivind Trædal.

Det är inte första gången det skrivits om norska statsministerns Pokémon Go-hobby.

Under en arbetsresa i Slovakien passade statsministern på att ta en tur i Bratislavas gamla stad för att samla exotiska Pokémon-djur. För pressen berättade Solberg att hon främst försökte få tag på ett av de raraste monstren, en figur som kan kräva strapatser på upp till tio kilometer för att dyka upp.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03