Statistiken: så här går det i Sverigekampen

Tero Pitkämäki förväntas ta hem segern och värdefulla poäng i herrarnas spjut. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Papperslandskampen lovar inte gott för Finland.

I helgen möter Finland Sverige i den klassiska landskampen i friidrott, denna gång i Stockholm. Får man tro statistiken blir tar svenskarna en suverän dubbelseger – för herrarna den sjätte i rad.

Enligt statistiken vinner Sveriges herrar med poängen 215,5-194,5. Damerna vinner med ännu klarare siffror: 227-178. Sveriges friidrottsförbund har samlat statistiken, som utgår från idrottsutövarnas säsongsbästa.

Bland annat i herrarnas 400 meter och damernas 100 meter ser det ut att bli en svensk trippelseger. Finlands bästa sprintrar Anniina Kortetmaa och Hanna-Maari Latvala hör till dem som uteblir på grund av skador.

Bland annat Antti Ruuskanen, David Söderberg och Wilma Murto saknas också för Finlands del. Enligt statistiken får Finland inte en enda trippelseger, men åtminstone i damernas och herrarnas spjut tar Finland poängen 14-8.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46