Statistiken: så här går det i Sverigekampen

Tero Pitkämäki förväntas ta hem segern och värdefulla poäng i herrarnas spjut. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Papperslandskampen lovar inte gott för Finland.

I helgen möter Finland Sverige i den klassiska landskampen i friidrott, denna gång i Stockholm. Får man tro statistiken blir tar svenskarna en suverän dubbelseger – för herrarna den sjätte i rad.

Enligt statistiken vinner Sveriges herrar med poängen 215,5-194,5. Damerna vinner med ännu klarare siffror: 227-178. Sveriges friidrottsförbund har samlat statistiken, som utgår från idrottsutövarnas säsongsbästa.

Bland annat i herrarnas 400 meter och damernas 100 meter ser det ut att bli en svensk trippelseger. Finlands bästa sprintrar Anniina Kortetmaa och Hanna-Maari Latvala hör till dem som uteblir på grund av skador.

Bland annat Antti Ruuskanen, David Söderberg och Wilma Murto saknas också för Finlands del. Enligt statistiken får Finland inte en enda trippelseger, men åtminstone i damernas och herrarnas spjut tar Finland poängen 14-8.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning