Stark slutspurt av Raitanen gav åttondeplats i EM-finalen

Topi Raitanen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Hinderlöparen Topi Raitanen lyckades fint i finalen.

Topi Raitanen hör till de få finländare som överträffade sig i EM. Hinderlöparen vann sitt försöksheat och fortsatte sina goda takter i finalen där han kom åtta. I det taktiska finalloppet blev hans sluttid 8.40,11, nästan tolv sekunder snabbare än Raitanens rekordlopp i försöket.

Raitanen såg ut att krokna då två varv återstod men efter sista vattenhindret plockade han en svensk och en estnisk skalp och tog hem åttondeplatsen i sin EM-debut.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning