Stark insats av Pärmäkoski – Johaug satte rekord i avslagen touravslutning

Krista Pärmäkoski var tredjesnabbast på söndagens etapp och slutade sjua i Ski Tour. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ingen kunde rå på Therese Johaug. Men bakom den suveräna norska stod Krista Pärmäkoski för en stark insats då Ski Tour avslutades på söndagen.

Krista Pärmäkoski kämpade och spurtade i mål som sjua på den avslutande etappen i Ski Tour. Pärmäkoski åkte upp sig från 13:e plats i jaktstarten över 15 kilometer med klassisk stil. Pärmäkoski var tredjesnabbast på den avslutande etappen och förloradce till slut 9 minuter 12 sekunder till suveräna Johaug i sammandraget.

Therese Johaug vann säsongens mest väntade seger. Den suveräna norskan förvaltade sin stora ledning i jaktstarten och tog hem totalsegern i Ski Tour 2020 som avslutades i Trondheim.

Johaugs segermarginal blev hela 3 minuter och 40 sekunder till tvåan Heidi Weng.

Ski Tour 2020 avslutades med en jaktstart över 15 kilometer, klassiskt, i Trondheim. Men tidsavstånden inför etappen gjorde tävlingen ganska förutsägbar och därmed avslagen.

Det var egentligen bara en kamp om andraplatsen där Heidi Weng hade en sekund till godo före lagkamraten Ingvild Flugstad Østberg. Duon startade drygt två och en halv minut bakom suveräna Therese Johaug som därmed kunde defilera igenom loppet och vinna överlägset.

Weng spurtade ner Østberg med sju tiondelars marginal på upploppet.

Johaug hade snabbast åktid för dagen och vann därmed etappen och tog genom totalsegern både sin 18:e och 19:e världscupseger för säsongen, vilket är nytt rekord.

Laura Mononen kom i mål som 18:e och Anne Kyllönen som 19:e

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning