Starbucks stänger 150 caféer

Fortsatt kämpigt för Starbucks. Företaget planerar att stänga ytterligare 150 kaféer. Arkivbild. Bild: AP Photo/Charles Rex Arbogast

Amerikanska kafékedjan Starbucks reviderar ner siffrorna för försäljningstillväxten för det pågående kvartalet.

Siffrorna som är lägre än förväntat fick aktien att falla med två procent efter beskedet.

Världens största kafékedja har haft det kämpigt ett tag och har missat analytikernas förväntningar i fem av sex kvartalsrapporter. Hård konkurrens från bland andra McDonalds och Dunkin' Donuts tros vara en del av förklaringen och under flera år i rad har företaget stängt ett femtiotal kaféer.

I maj i år hamnade kaféjätten i blåsväder då två afroamerikanska kunder nekades att låna toaletten och senare greps av polisen. Anklagelser om rasism spreds på sociala medier, vilket fick Starbucks vd Kevin Johnson att be om ursäkt offentligt.

Nyligen aviserade företagets grundare Howard Schultz att han lämnar företaget i samband med rapportsläppet i slutet av juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning