Stallhagen permitterar – "Tax free-försäljningen är så gott som noll"

Stallhagens vd Timo Vetriö säger att restaurangförsäljningen av öl är cirka 30 procent av vad den vanligtvis varit. Bild: SPT

Ölbryggeriet Stallhagen permitterar fyra personer på grund av vårens coronarestriktioner.

Det åländska bryggeriet Stallhagen tvingas permittera fyra personer. Orsaken till permitteringarna är de coronarestriktioner som drog ner försäljningen under våren och sommaren.

– Vi har kunnat kompensera på butikssidan, men försäljningen till restauranger och tax free är så gott som borta, säger företagets vd Timo Vetriö.

Stallhagens bryggeri har en kapacitet på 2,5 miljoner liter om året. Produktionstakten är för tillfället cirka en miljon liter om året.

– Det vi har producerat under senaste halvåret är vad vi tror kommer att gå åt de närmaste månaderna. I produktionshänseende är det alltså onödigt att ha folk på jobb, säger Vetriö.

Permitteringarna inleds den 17 augusti och pågår i tre månader. Vetriö säger ändå att det är möjligt att upphäva permitteringarna om marknaden börjar leva, men han räknar med att det kan komma nya restriktioner som berör restaurangbranschen.

Läs också: Stallhagen blickar förbi coronakrisen – storsatsar på Finland och Sverige

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning