Ställ en fråga till HBL:s ledning

Ledningen. HBL:s chefredaktör Susanna Ilmoni och KSF Medias vd Svante Wahlbeck är beredda på läsarfrågor av olika slag.Bild: Leif Weckström

Under bokmässan i Helsingfors ordnar HBL en frågestund där läsarna inbjuds att ställa frågor till HBL:s chefredaktör Susanna Ilmoni och vd Svante Wahlbeck.

Det händer massor i medie- och tidningsvärlden. Medievanor förändras, sociala medier blir allt viktigare och allt fler läser nyheter i sin mobiltelefon. Nätet översvämmas av information, men vilka uppgifter som är tillförlitliga är inte alltid gott att veta. Samtidigt lever papperstidningen i allra högsta grad vidare, och är älskad och omhuldad av många. Både journalister och läsare befinner sig i en tid av förändring, som kan te sig både skrämmande och löftesrik, självklar och förvirrande.

Under bokmässan i Helsingfors ordnar HBL en frågestund med chefredaktör Susanna Ilmoni och vd Svante Wahlbeck. Tanken är att ge läsarna chansen att formulera frågor om mediehuset, tidningen, journalistiken, den digitala utvecklingen och framtiden – ja, vad som helst nästan. Alla mässbesökare är välkomna till monter 6k48 klockan 13.30 på lördag för att ställa frågor.

För den som inte kan komma till mässan finns det också möjlighet att skicka in frågor på förhand. Det kan du göra genom att mejla frågestundens moderator Fredrik Sonck (fredrik.sonck@HBL.fi). Men det går också att ställa sin fråga i en kommentar till denna artikel på HBL.fi eller på Facebook.

Ilmoni och Wahlbeck lovar att efter bästa förmåga svara på alla frågor, vare sig de är stora eller små, detaljerade eller allmänna, sakligt förnuftiga eller spirituellt spekulativa.

– Jag svarar helst på journalistiska och innehållsliga frågor och hör gärna förslag och åsikter om hur folk ser på Husis och vad man vill ha av oss. Gärna får man fråga om journalistikens roll i dagens samhälle, hur journalister jobbar och om publicistiska beslut och riktlinjer, säger Susanna Ilmoni.

Svante Wahlbeck påminner för sin del att han i egenskap av vd inte är den som bestämmer om journalistikens innehåll.

– Som vd ansvarar jag för den operativa biten mer än för innehållsfrågor. Däremot diskuterar jag gärna kundaspekter och ekonomiska frågor. Vi har en ny strategi som fokuserar på kunder, intäkter och förändringsarbete, och den talar jag gärna om.

Frågestunden kommer att läggas ut i form av en podcast på HBL.fi och svaren på en del av frågorna redovisas också i artikelform.

FAKTA

Ställ en fråga till HBL:s ledning

Genom e-post till fredrik.sonck@HBL.fi

I en kommentar till denna artikel på HBL.fi

I kommentarsfältet på någon av HBL:s Facebooksidor (HBL – Hufvudstadsbladet eller HBL Kultur)

På Twitter, under hashtaggen #frågahblsledning

Genom traditionell post till Hufvudstadsbladet, Fredrik Sonck, pb217, 00101 Helsingfors.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00