Ståhl om tränarkritiken: "Helt rätt"

Daniel Ståhl. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Efter en mindre bra tävling i helgen blev Daniel Ståhl sågad – av sin egen tränare.Diskusstjärnan rycker på axlarna.– Han har helt rätt, säger han.

I en intervju med SVT sade Vésteinn Hafsteinsson att han är trött på att titta på misslyckade kast, att Daniel Ståhl kastar "som en kratta".

Hårda ord, men inget som rör Ståhl i ryggen.

– Vésteinn är rak och tydlig. Han håller sig till fakta och det är helt rätt. Det är en del av spelet om man ska bli duktig och kasta ännu längre, säger han inför onsdagens Karlstad GP.

Hafsteinsson kommer inte att vara på plats på Tingvalla IP. Efter en tids hårt arbete har islänningen känt av varningssignalerna från sommaren 2016 då han lades in på sjukhus med utmattningssymptom.

Pausen ska inte behöva påverka Daniel Ståhls prestation.

– Ingenting. Jag har rest mycket själv tidigare. Till exempel till Doha förra året och då kastade jag 70,50. Det hade varit kul om han hade varit på plats men annars spelar det ingen roll.

Ståhl är inte orolig för sin tränares hälsa och Hafsteinsson säger att han kommer att vara tillbaka vid sin adepts sida redan till tävlingen i Växjö till helgen.

Till Ståhls glädje.

– Han är världens bästa diskustränare genom tiderna. Sedan är han en rolig kille också, säger den regerande världsmästaren.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning