Stafettbrons i VM i orientering

Lyckliga medaljörer. Merja Rantanen, Marika Teini och Sari Anttonen ingick i Finlands bronslag. Bild: Lehtikuva/Handout/Pirjo Valjanen

Finland vann brons i avslutningsdagens sista gren i orienterings-VM – damstafetten.

Sari Anttonen, Marika Teini och Merja Rantanen sprang hem Finlands enda medalj i mästerskapet. Ryssland vann guld och Danmark silver.

I herrstafetten fick Miika Kirmula, Fredric Portin och Mikko Siren nöja sig med en femteplats. Det norska vinnarlaget var mer än sex minuter snabbare och vann klart före Schweiz och Sverige.

Merja Rantanen ledde damstafetten en bit in på sin ankarsträcka, men förlorade till slut med 1 minut och 20 sekunder mot Ryssland. Danmark distanserade Finland med 48 sekunder.

Rantanen säkrade EM-guldet till Finland genom en stark ankarsträcka i maj. Nu räknade hon inte med något liknande, eftersom hon inte kände sig i lika bra form inför mästerskapet. En dröm förverkligades ändå.

– Jag har alltid drömt om att få vara ankare i en VM-stafett. Jag har undrat om jag duger till det. Nu visade det sig att jag duger för att ta medalj, säger Rantanen.

Strax efter målgången var hon lite missnöjd med att ha tappat ledningen, men den känslan satt kvar bara en kort stund.

– Bronset känns ädlare och ädlare för varje minut, säger Rantanen. (FNB) 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03