Stadsdirektörer fortsätter kritisera vårdreformen – efterlyser en vårdreform som utgår från kommuner

Stadsdirektörer från de största städerna anser att städernas möjlighet att växa begränsas om regeringen ger landskapen i uppgift att ta hand om vården. Bild: SPT

Stadsdirektörerna från Finlands 21 största städer skriver i ett gemensamt utlåtande att det finns oroväckande element i det nya regeringsprogrammet.

Stadsdirektörerna i landets 21 största städer fortsätter att såga landskaps- och vårdreformen. De kritiserade också den reform som den förra regeringen försökte driva igenom.

– De bästa och mest kundorienterade lösningarna kräver inte en ny förvaltningsnivå. Problemen med tjänsterna blir inte lösta genom att grunda landskap med flera olika verksamhetsområden eller genom att införa landskapsskatt, skriver stadsdirektörerna i det gemensamma utlåtandet.

Stadsdirektörerna berömmer däremot den nya regeringens bostadspolitik och att regeringen vill öka samarbetet mellan städerna och staten.

Följande städer står bakom utlåtandet: Helsingfors, Esbo, Tammerfors, Vanda, Uleåborg, Åbo, Jyväskylä, Lahtis, Kuopio, Kouvola, Björneborg, Joensuu, Villmanstrand, Tavastehus, Vasa, Rovaniemi, Seinäjoki, S:t Michel, Kotka, Salo och Borgå.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54