Stadscyklarna är tillbaka i maj

Lånecyklarna återvänder snart till stadsbilden igen – i år gör de entré också i Esbo. Säsongen kör i gång den andra maj.

I fjol gjorde de nya stadscyklarna succé i Helsingfors och slog alla förväntningar som lagts på dem. I maj är de tillbaka igen, i flerfaldiga mängder.

Fjolårets 500 cyklar vid 50 stationer tredubblas i år till 1 500 cyklar vid 150 stationer. Samtidigt utvidgas cykelområdet till Drumsö, Munksnäs, Böle, Gumtäkt och Fiskehamnen.

Också esboborna får i sommar för första gången prova på stadscykelkonceptet i sin hemstad. Tio stycken lånestationer kommer att placeras ut i Olars och Mattby.

Cyklarna placeras ut vid lånestationerna den andra maj. Säsongen sträcker sig över sommaren till och med den sista augusti. För att använda cyklarna måste man registrera sig på HRT:s hemsidor. Den som redan i fjol registrerade en säsongsbiljett kan automatiskt låta förnya biljetten för den kommande säsongen.

Så här är cykelstationerna utmärkta i HRT:s reseplanerare. Bild: Skärmavbild/HSL.fi

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00