Stabilt kvartal för Rettig Group

Investeringsbolaget Rettig Group gjorde ett stabilt andra kvartal.

Under det andra kvartalet i år hade Rettig Group en omsättning på 245 miljoner euro, vilket var cirka en miljon mindre än under motsvarande period i fjol.

– Utsikterna för 2018 är oförändrade. Makroekonomin, i synnerhet den positiva trenden inom byggnadssektorn, stöder fortfarande utvecklingen inom Rettig Group. Vi förväntar att de goda ekonomiska förhållandena stöder vår lönsamhet under 2018, säger verkställande direktör Tomas von Rettig i ett pressmeddelande.

Nordkalks omsättning var också i linje med fjolårets siffror. Försäljningen minskade något i Sverige men vägdes upp av en ökad försäljning i Polen, expansion till Turkiet och positiv affärsutveckling i Suomen Karbonaatti Ab.

– Under den första hälften av 2018 var verksamheten inom Rettig ICC och Nordkalk stabil, säger von Rettig.

Rettig Group är ett familjeägt investeringsbolag där Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Nordkalk (kalksten), Alandia (försäkring), eQ (fondförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar) ingår.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning