Stabilt kvartal för Rettig Group

Investeringsbolaget Rettig Group gjorde ett stabilt andra kvartal.

Under det andra kvartalet i år hade Rettig Group en omsättning på 245 miljoner euro, vilket var cirka en miljon mindre än under motsvarande period i fjol.

– Utsikterna för 2018 är oförändrade. Makroekonomin, i synnerhet den positiva trenden inom byggnadssektorn, stöder fortfarande utvecklingen inom Rettig Group. Vi förväntar att de goda ekonomiska förhållandena stöder vår lönsamhet under 2018, säger verkställande direktör Tomas von Rettig i ett pressmeddelande.

Nordkalks omsättning var också i linje med fjolårets siffror. Försäljningen minskade något i Sverige men vägdes upp av en ökad försäljning i Polen, expansion till Turkiet och positiv affärsutveckling i Suomen Karbonaatti Ab.

– Under den första hälften av 2018 var verksamheten inom Rettig ICC och Nordkalk stabil, säger von Rettig.

Rettig Group är ett familjeägt investeringsbolag där Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Nordkalk (kalksten), Alandia (försäkring), eQ (fondförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar) ingår.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning