S:t Louis reste sig efter brakförlusten

Kvitterat i finalserien. Bild: lehtikuva/Dilip Vishwanat

Ryan O'Reilly blev matchhjälte när St Louis besegrade Boston med 4–2 i Stanley Cup-finalen.

– Vi visste att vi ville få skott på mål med fart. Vi ville ha en match med snabba omställningar och det var precis så det blev, säger han till NBC efter matchen.

Det var ett betydligt piggare St Louis som gick upp mot Boston efter 2–7-förlusten senast. Segern innebar också den första finalvinsten på hemmaplan för Missourilaget.

– Staden har väntat länge på det här. Vi var inte särskilt stolta efter förra matchen, säger backen Alex Pietrangelo vid presskonferensen efter matchen.

"Slet ned dem"

St Louis öppnade starkast. Redan efter 43 sekunder hade Ryan O'Reilly satt sitt första mål. Laget kunde därefter gå till första periodvilan med 2–1 i ledning. Ett kvitteringsmål för Boston i andra ökade spänningen, innan Ryan O'Reilly gjorde sitt andra mål för matchen drygt halvvägs in i tredje perioden. O'Reilly har inte gjort två mål i en match sedan november. Carl Gunnarsson noteras för en assist.

– Vi pressade dem bra. Som grupp tror jag att det hjälpte oss att vi var disciplinerade. Vi rullade lite på kedjorna för att få momentum och som matchen fortskred så slet vi ned dem, säger O'Reilly.

Bostons back Zdeno Chara blev träffad av pucken i ansiktet och missade tredje perioden. Enligt Bostons tränare Bruce Cassidy fick han sys och antagligen kommer han att behöva fixa tänderna.

Det är oklart om den väldiga slovaken kommer tillbaka till nästa match, som spelas i Boston natt mot fredag, finsk tid.

Matchserien spelas i bäst av sju matcher och är nu kvitterad till 2–2.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning