St Louis förlorarstämpel ska suddas ut: "Vi är redo"

Bild: Patrick Smith/Lehtikuva-AFP

Inget lag i NHL har spelat lika länge som St Louis utan att vinna Stanley Cup. Natten till måndagen kan förlorarstämpeln suddas ut. – Vi vet vad vi behöver göra och det känns som vi är redo för det, säger forwarden Oskar Sundqvist till Hockeynews.

St Louis leder finalserien med 3–2 i matcher över Boston och har ett guldläge att avgöra i natt (nedsläpp 03.00) på hemmaplan i Enterprise Center.

NHL.com skriver att handdukar tryckta med "Let's make history" (låt oss skriva historia) redan är utlagda på varje stol i arenan.

Hela stan kokar och det bubblar av förväntningar.

– Så är det, det kan man inte hymla om. Under hela slutspelet har det bara byggts upp, sedan visste vi när vi vann i Boston att nu har vi 3–2 i matcher. Det är en bra känsla, säger backen Carl Gunnarsson, som avgjorde den andra finalen i förlängning, till Hockeynews.

42:a slutspelet

St Louis gjorde debut i NHL säsongen 1967–1968 och gör sitt 42:a slutspel.

Så många NHL-slutspel har ingen annan klubb gjort utan att ta hem den berömda Lord Stanleys pokal.

Totalt har 19 av NHL:s 31 lag vunnit Stanley Cup minst en gång.

Redo efter babylyckan

St Louis kommer dock till spel utan forwarden Ivan Barbasjev som är avstängd för en tackling mot huvudet på Bostons Marcus Johansson i förra matchen. Det innebär att den framgångsrika fjärdekedjan med Sundqvist, Steen och Barbasjev splittras.

– Så klart jobbigt, han har varit bra för oss. Jag och Steen får hjälpa den som kommer in, så det ska nog lösa sig, säger Sundqvist.

Däremot är ryske skarpskytten Vladimir Tarasenko, elva mål i slutspelet, klar för spel. Han blev pappa till sitt tredje barn i fredags, fick ledigt från lördagens träning, men väntas spela i natt.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning