Ishockeystjärnan kollapsade under match

St Louis och Anaheims spelare på isen medan Jay Bouwmeester undersöks av läkare. Bild: Mark J. Terrill/Lehtikuva-AFP

Mötet mellan St Louis och Anaheim blev oväntat dramatiskt. Matchen avbröts efter att en St Louis-spelare kollapsat och förts till sjukhus med hjärtproblem.

Drygt tolv minuter in i NHL-matchen mot Anaheim kollapsade St Louis försvarare Jay Bouwmeester på bänken och fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt lokala medier var 36-årige Bouwmeester vid medvetande när han rullades iväg av sjukvårdspersonal.

St Louis general manager, Doug Armstrong, säger i ett uttalande på klubbens hemsida :

"Med 7.50 minuter kvar av första perioden i kvällens match så fick Jay Bouwmeester hjärtproblem och kollapsade på vår bänk. Som tur var, med en snabb insats från våra och Anaheims läkare, kunde de stabilisera Jays tillstånd. Han var vaken och kunde röra sig när han transporterades till University of California Irvine medical center. Jay är för närvarande vaken och kontaktbar och ska undersökas vidare av Anaheims läkare. Vi kommer att uppdatera i ärendet under morgonen."

Bouwmeester hade precis kommit in i avbytarbåset efter ett byte när han skulle sätta sig, men trillade ner på bänken. Lagkamrater ropade på hjälp och läkare från Anaheim kom springande för att hjälpa till, skriver St Louis Post-Dispatch.

Matchen avbröts och en kort stund senare kom beslutet att den inte skulle återupptas under tisdagen. Nytt datum för matchen är inte spikat.

Bouwmeester har spelat i NHL sedan 2002, vann Stanley cup med St Louis förra säsongen, och har ett OS-guld med Kanada från 2014.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning