Sprintstjärnan Stevens missade rapporteringen – stängs av

USA:s Deajah Stevens, höger. Arkivbild. Bild: Natacha Pisarenko / AP Photo

Vid tre tillfällen missade Deajah Stevens att rapportera var hon befann sig – nu stängs den amerikanska OS-sprintern av på grund av bristerna i vistelserapporteringen, vilket anses som ett dopningsbrott.

24-åringens avstängning gäller tills vidare, meddelar Internationella friidrottsförbundets fristående antidopningsenhet Athletics Integrity Unit (AIU).

Stevens var i final på 200 meter i OS i Rio de Janeiro 2016.

I uttalandet kommunicerar AIU att även 200-meterslöparen Gabrielle Thomas, USA, har missat i rapporteringen och stängs av, men 23-åringen tror inte att hon blir fälld.

"Jag är helt övertygad om åtminstone ett av testen inte är giltigt, och att jag kommer att frias", säger hon i uttalande till nyhetsbyrån Reuters.

"Telefonspårning och vittnen kan visa att jag var exakt där jag sade att jag var."

Den kenyanske maratonlöparen Mikel Kiprotich Mutai stängs av efter att ha testat positivt för en förbjuden substans.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning