Springsteen utmanar världseliten – blev publikfavorit i Stockholm

Stekheta Jessica Springsteen vann GP-hoppningen i Friends arena – och tackade publiken för stödet. Bild: Christine Olsson/TT

Den svenska ridsportpubliken har fått en ny favorit. Jessica Springsteen, 27, tackade efter GP-segern för stödet – och sade att hon vill komma tillbaka.– Jag har sett fram emot den här tävlingen hela hösten. Publiken och atmosfären är helt underbar. Jag kan inte vara gladare, säger hon.

Springsteen är stadigt på väg uppåt och utmanar nu på allvar starka ryttare och ekipage i världseliten. GP-titeln i Friends gav ett vackert tillskott på cirka 30 000 euro – men mest av allt vann hon än mer respekt från konkurrenterna och uppskattning från en publik som lärt känna henne ordentligt.

Besöket i hästshowen var hennes tredje på svensk mark bara i år. Hon tävlade också på Stockholms stadion i Global Champions Tour och hoppade i Falsterbo i somras.

Vinnare på snabbt sto

Inte nog med att hon vann den sportsligt viktigaste klassen på söndagskvällen. Hon vann även meetingpriset som showens totalt framgångsrikaste ryttare. En stor anledning till det stavas Volage du Val Henry, det tioåriga stoet som inte bara var felfri utan också snabbast i omhoppningen.

Det var rätt mycket Born to run över ekipaget – och publiken var med på noterna. Alla gillar en vinnare, alla gillar en som verkligen försöker vinna.

– Hon är så snabb och så tävlingsinriktad. Det var bara att låta henne försöka och hon var med mig i varje steg.

– Och det fungerade.

Därefter tackade Springsteen för stödet från läktarna.

– Den här publiken är så kunnig och atmosfären i den här arenan ger dig extra motivation. Det är verkligen en speciell show. Men jag skulle vilja säga att varje tävling i Sverige, jag red också GCT i Stockholm och i Falsterbo, har en härlig atmosfär och det är så roligt, säger Jessica Springsteen.

Hennes koppling till Sverige går djupare än den rent känslomässiga. En av hennes unghästar – Hungry Heart – köpte hon av Peder Fredricson. Hennes hästskötare är dessutom svenska.

Jessica Springsteen är dotter till Patti Scialfa och rocklegendaren Bruce Springsteen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning