Sportstjärnornas kärlek – "han är min"

P.K. Subban och Lindsey Vonn träffades för två år sedan. Bild: Robyn Beck

Alpinlegendaren Lindsey Vonn och NHL-stjärnan P.K. Subban har förlovat sig.

Alpinlegendaren Lindsey Vonn avslutade sin karriär i våras – efter att ha vunnit bland annat ett OS-guld, två VM-guld och 82 segrar i världscupen. Redan då sällskapade hon med NHL-stjärnan P.K. Subban.

Nu har paret förlovat sig. Enligt Vogue friade Subban hemma hos Vonn, i sällskap av hennes tre hundar. Han hade köpt henne en smaragdring, eftersom grön är hennes favoritfärg.

– Lindsey är det bästa som hänt mig, säger Subban.

De möttes för två år sedan. Men då sällskapade Vonn, så Subban fick ge sig till tåls ett tag. När hon blev singel igen tog han genast kontakt.

– Jag vissste direkt att han är annorlunda. Men jag har varit gift förut så jag tvekade lite att jag skulle hitta någon som jag vill gifta mig med igen, säger Vonn till Vogue.

P.K. Subban spelade de tre senaste säsongerna som Pekka Rinnes lagkamrat i Nashville, men han blev såld till New Jersey under sommaren. Det blir alltså aktuellt med en flytt till New Jersey.

– Vi har ingen brådska. Det beror lite på hans spelschema, säger Vonn.

Hon berättar om förlovningen på Instagram. Hon skriver att hon ser fram emot att tillbringa resten av sitt liv med Subban.

– Nu kan ni sluta ringa och smsa honom, tjejer. Han är min, säger hon.

Vonn, 34, har förut varit gift med Thomas Vonn. Hon har också sällskapat med golfstjärnan Tiger Woods.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning