Sportstjärnornas kärlek – "han är min"

P.K. Subban och Lindsey Vonn träffades för två år sedan. Bild: Robyn Beck

Alpinlegendaren Lindsey Vonn och NHL-stjärnan P.K. Subban har förlovat sig.

Alpinlegendaren Lindsey Vonn avslutade sin karriär i våras – efter att ha vunnit bland annat ett OS-guld, två VM-guld och 82 segrar i världscupen. Redan då sällskapade hon med NHL-stjärnan P.K. Subban.

Nu har paret förlovat sig. Enligt Vogue friade Subban hemma hos Vonn, i sällskap av hennes tre hundar. Han hade köpt henne en smaragdring, eftersom grön är hennes favoritfärg.

– Lindsey är det bästa som hänt mig, säger Subban.

De möttes för två år sedan. Men då sällskapade Vonn, så Subban fick ge sig till tåls ett tag. När hon blev singel igen tog han genast kontakt.

– Jag vissste direkt att han är annorlunda. Men jag har varit gift förut så jag tvekade lite att jag skulle hitta någon som jag vill gifta mig med igen, säger Vonn till Vogue.

P.K. Subban spelade de tre senaste säsongerna som Pekka Rinnes lagkamrat i Nashville, men han blev såld till New Jersey under sommaren. Det blir alltså aktuellt med en flytt till New Jersey.

– Vi har ingen brådska. Det beror lite på hans spelschema, säger Vonn.

Hon berättar om förlovningen på Instagram. Hon skriver att hon ser fram emot att tillbringa resten av sitt liv med Subban.

– Nu kan ni sluta ringa och smsa honom, tjejer. Han är min, säger hon.

Vonn, 34, har förut varit gift med Thomas Vonn. Hon har också sällskapat med golfstjärnan Tiger Woods.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning