Spjuttävling i Jyväskylä den 1 juni

Oliver Helanders medverkan i säsongspremiären är osannolikt. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Jyväskylän Kenttäurheilijat arrangerar en inbjudningstävling för herrar och damer första dagen i juni.

Friidrottens tävlingssommar rivstartar den 1 juni i Jyväskylä då Jyväskylän Kenttäurheilijat arrangerar en inbjudningstävling för herrar och damer, skriver Yle. Ett tiotal dam- och herridrottare förväntas delta.

Tävlingen arrangeras i samband med Friidrottsförbundets teknikanalystillfälle.

– Jag vet i stort sett vilka landslagsidrottare som deltar. Toni Kuusela och Toni Keränen av herreliten åtminstone. Lassi Etelätalo funderar ännu. Oliver Helander är inte nödvändigtvis i skick och Antti Ruuskanen är alltid ett frågetecken, berättar spjuttränaren Petteri Piironen åt Yle.

Kuusela öppnade sin tävlingssäsong i Sydafrika med två tävlingar i februari-mars. Hans bästa resultat i tävlingarna skrevs 80,12 respektive 80,14 meter. I fjol var Kuusela inhemsk statistikfyra med sitt personbästa 83,40. Fjolårets topptrio i statistiken var Helander (86,93), Ruuskanen (85,15) och Etelätalo (84,11).

– I damtävlingen är egentligen alla våra unga damer med. Jenni Kangas funderar ännu om hon deltar, eftersom det också ordnas en tävling i Lahtis den 7 juni, säger Piironen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning