Spjutkastarna styvnade i kylan i Vanda

Hyfsad. Tero Pitkämäki stod för en 83-metersbåge i Vanda.Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Svalt väder och kall vind fick spjutkastarna att stelna i tävlingen Gyllene spjutet i Vanda. Trinidadiern Keshorn Walcott vann på 84,16 meter.

Tero Pitkämäki kom tvåa med 83,51 och argentinaren Braian Toledo trea med 78,17.

Hela tättrion kastade sina bästa resultat i första omgången.

– Jag är helt nöjd med mitt första kast. Jag har aldrig varit bra i säsongens första tävling så det här var ett bra resultat för mig i dag, sade Walcott.

– Efter det första kastet började jag frysa. Vädret överrumplade mig helt för jag kunde inte vänta mig sådant här efter gårdagen.

Pitkämäki klagade inte över vädret men problemet i sätesmuskeln, som slog till första gången i Doha för tre veckor sedan, besvärade honom även nu.

– Rumpan blev spändare och spändare för varje kast, sade Pitkämäki.

Pitkämäki inledde försiktigt vad gällde ansatsfarten men ända kom det bästa resultatet i första kastet.

– Tekniken började sönderfalla genast när jag ökade farten, sade Pitkämäki.

– Det första kastet var alldeles bra men de fem följande lämnade ingen bra smak i munnen.

Pitkämäki tävlar nästa gång i Diamond League i Rom den 8 juni och i Paavo Nurmi Games den 13 juni. I juni avgörs även Elittävlingen i Kuortane och han ska också tävla i förstaligan i landslags-EM i Vasa.

– Jag genomför en kastträning före nästa tävling. Målet är att jag i Rom skulle kasta jämnt precis som i säsongsöppningen i Doha. I dag var jag inte jämn, sade Pitkämäki.

I Doha den 5 maj kastade Pitkämäki över 80 meter i 4 av sina 5 kast och belade fjärde platsen med finska årsbästa resultatet 84,26.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00