Spionchef: "Skulle inte anlita Bond"

Nej du Sean Connery, din rollfigur skulle aldrig klara sig igenom nålsögat för att bli en riktig spion. (Bild ur "Åskbollen" från 1965). Bild: MGM/TV4

Filmhjälten James Bond är visserligen bra på att multitaska, men i verkliga livet skulle han aldrig få jobb som spion.

För trots, eller kanske snarare på grund av, sin förmåga att på egen hand rädda världen och samtidigt förföra snygga kvinnor, saknar han rätt etisk kompetens, enligt Alex Younger, chef för den brittiska underrättelsetjänsten MI6.

– I motsats till Mr Bond kan MI6:s befäl inte ta moraliska genvägar, säger Younger i en intervju publicerad på Black History Month, en webbplats för Storbritanniens årliga uppmärksammande av svartas historia, arv och kultur.

Enligt Younger skulle Bond aldrig ta sig igenom MI6:s rekryteringsprocess, men medger att agenterna delar filmhjältens patriotism, energi och uthållighet.

– Men en underrättelseofficer i verkliga MI6 har en hög grad emotionell intelligens, värdesätter lagarbete och respekterar alltid lagen – till skillnad från Mr Bond.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46