Spens på Hanken: Kvaliteten första prioritet

Hanken-rektorn Karen Spens.Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Kvalitet måste vara det viktigaste måttet på universitetens nivå, i kombination med en stark internationalisering. Det här sade Hankens rektor Karen Spens i sitt inskriptionstal på onsdagen.

Inskriptionstalet byggde på den strategi som Hanken målat upp för de närmaste åren. I den slås det fast att högskolan även i fortsättningen kommer att satsa på högklassig forskning och forskningsbaserad utbildning med stark genomslagskraft och näringslivsrelevans, internationalisering och fokus på socialt ansvar och hållbarhet.

– Intresset för att studera vid Hanken är fortsättningsvis starkt. För fjärde året i rad har kandidatutbildningen vid Hanken över 1 100 sökande och de 125 så kallade snabbledsplatserna vid Hankens öppna universitet sålde i år slut på en minut. Det stora intresset för Hanken ger oss framtidstro i vår strävan att uppnå vår vision, sade Spens.

Hon betonade också vikten av internationalisering, flerspråkighet samt Hankens roll som bärare av en nordisk identitet.

– En nordisk identitet som betonar öppenhet, integration, jämställdhet, ansvar och hållbarhet är något vi måste hålla fast vid. Inte bara för att värderingarna bidrar till en gynnsam miljö för individer och företag, utan för att de känns rätt i en värld där tillit, etiskt handlande och ansvar för en bättre framtid för kommande generationer blivit allt viktigare, säger Spens.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00