Spelartrafik i Honka – värvar två spelare från Tyskland

Esport Honka steg till fotbollsligan från division 1 och har imponerat under den första halvan av säsongen. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ett av fotbollsligans stora utropstecken i år, Honka, värvar två bekanta spelare i Henri Aalto och Armend Kabashi.

Honka har imponerat under första halvan av säsongen och ligger fyra i serietabellen med 17 matcher spelat. Fotbollsligans transferfönster öppnar den tionde juli men redan nu har klubbar börjat möblera om och värva nya spelare – Honka bland dem.

Till Honka anländer två bekanta ansikten, bägge från Tyskland. Den 29-åriga försvararen Henri Aalto kommer närmast från VfB Oldenburg som spelar på tysk fjärdenivå. Han är uppfostrad i klubben och har spelat 181 matcher för Esbolaget.

– Fyra år sedan då vi inledde Esport Honkas färd tränade Henkka med oss en stund och fortsatte sedan till Seinäjoki. Redan då kom vi överens om att han i något skede skulle återvända till Honka. Henkka är en mycket smart och atletisk spelare som är kapabel av att spela alla positioner i försvaret. Han är även bekant för tränare Vasara från förr och därför en lämplig pusselbit för oss, kommenterar Honkas General Manager Hexi Arteva på klubbens hemsida.

Den andra förstärkningen är 22-åriga Armend Kabashi som också spelat i Tyskland under de senaste säsongerna. Han anländer närmast från TuS Erndtebrück på tysk femtenivå. Även Kabashi är uppfostrad i Honka.

Trafiken i motsatt riktning innefattar även två spelare. De utländska spelarna Zeljko Savic och Nemanja Obradovic lämnar klubben efter att de inte lyckats motsvara förväntningarna.

– Vi fattade beslutet om att Zeljko och Obra lämnar klubben i samförstånd. Svagt med speltid är inte gynnsamt för spelare i denna klass. Jag vill tacka dem bägge för en professionell attityd och önska dem framgång i fortsättningen, säger Arteva.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03