Spelartrafik i Honka – värvar två spelare från Tyskland

Esport Honka steg till fotbollsligan från division 1 och har imponerat under den första halvan av säsongen.Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ett av fotbollsligans stora utropstecken i år, Honka, värvar två bekanta spelare i Henri Aalto och Armend Kabashi.

Honka har imponerat under första halvan av säsongen och ligger fyra i serietabellen med 17 matcher spelat. Fotbollsligans transferfönster öppnar den tionde juli men redan nu har klubbar börjat möblera om och värva nya spelare – Honka bland dem.

Till Honka anländer två bekanta ansikten, bägge från Tyskland. Den 29-åriga försvararen Henri Aalto kommer närmast från VfB Oldenburg som spelar på tysk fjärdenivå. Han är uppfostrad i klubben och har spelat 181 matcher för Esbolaget.

– Fyra år sedan då vi inledde Esport Honkas färd tränade Henkka med oss en stund och fortsatte sedan till Seinäjoki. Redan då kom vi överens om att han i något skede skulle återvända till Honka. Henkka är en mycket smart och atletisk spelare som är kapabel av att spela alla positioner i försvaret. Han är även bekant för tränare Vasara från förr och därför en lämplig pusselbit för oss, kommenterar Honkas General Manager Hexi Arteva på klubbens hemsida.

Den andra förstärkningen är 22-åriga Armend Kabashi som också spelat i Tyskland under de senaste säsongerna. Han anländer närmast från TuS Erndtebrück på tysk femtenivå. Även Kabashi är uppfostrad i Honka.

Trafiken i motsatt riktning innefattar även två spelare. De utländska spelarna Zeljko Savic och Nemanja Obradovic lämnar klubben efter att de inte lyckats motsvara förväntningarna.

– Vi fattade beslutet om att Zeljko och Obra lämnar klubben i samförstånd. Svagt med speltid är inte gynnsamt för spelare i denna klass. Jag vill tacka dem bägge för en professionell attityd och önska dem framgång i fortsättningen, säger Arteva.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00