Spelarförening: Spelarna får lämna Blues

Då aktiebolaget bakom Blues lag i ishockeyligan begärdes i konkurs på måndagen blev alla lagets spelare fria att söka sig till en ny arbetsgivare.

Det konstaterade Jarmo Saarela, verksamhetsledare för ishockeyspelarnas förening, för FNB. Spelarna kan omedelbart säga upp sina kontrakt, uppger han.

Spelarföreningen har information om att Bluesspelarna senast fått lön i februari. Nästan alla spelarkontrakt går ut vid månadsskiftet april–maj.

Konkursboet väntas betala ut löner för de kommande två veckorna. Resten av den innestående lönen går att få ut via den statliga lönegarantin. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning