Spelare tvingas lämna Franska öppna efter smitta

Franska öppna mästerskapen i tennis inleds på söndag. Bild: Kenzo Tribouillard/Lehtikuva

Fem spelare stoppas från Franska mästerskapens kvaltävlingar eftersom två spelare och en tränare testat positivt för covid-19.

Kvalmatcherna startar under måndagen i Paris medan huvudturneringen börjar den 27 september.

"Tävlingsledningen för Roland Garros kan bekräfta att två spelare i kvalturneringen har testat positivt för covid-19 och tre andra spelare har varit i nära kontakt med en tränare som testat positivt. I enlighet med turneringens hälsoregelverk kommer de fem spelarna inte att delta utan i stället isolera sig i sju dagar", skriver det franska tennisförbundet (FFT) i ett pressmeddelande.

Varken FFT eller tävlingsledningen har offentliggjort vilka spelare det rör sig om.

Men Damir Dzumhur bekräftar själv på sin Instagram att han är en av de uteslutna spelarna då hans tränare Petar Popović testat positivt.

"Det här är varför jag inte kan spela Roland Garros. Han fick ingen chans att göra ett andra test och vi är säkra på att det skulle ha varit negativt då han har antikroppar", skriver bosniern.

Även bland damerna har spelare tidigare stoppats efter att ha haft kontakt med smittade personer. Bland annat stoppades toppseedade dubbelparet Kristina Mladenovic och Timea Babos från US Open i New York. Efter att Mladenovic kommit i kontakt med en spelare som testats positivt för coronaviruset.

Svenske Elias Ymer möter australiern Christopher O'Connell i kvalturneringens första omgång.

5 000 personer kommer att tillåtas i publiken under årets sista grand slam-turnering.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning