Spelare fick flaska i huvudet – match skjuts upp

Marseillespelaren Dimitri Payet. Bild: Filippo Monteforte/Lehtikuva

Den franska ligafotbollens publikproblem fortsätter. Lyons möte med Marseille avbröts efter att en flaska kastats in från läktaren.Marseilles Dimitri Payet fick flaskan i huvudet och rasade ihop när han skulle slå en hörna.

Matchen hade knappt hunnit börja innan skandalen inträffade och matchen fick avbrytas efter fem minuter.

Marseillespelaren Dimitri Payet förberedde sig för att ta en hörna när han träffades i huvudet av en vattenflaska och föll ihop på marken. Samtidigt som han undersöktes av läkarteamet slussades resten av spelarna i båda lagen tillbaka till omklädningsrummen.

Efter ett tag kunde Payet lämna planen med en ispåse mot huvudet.

Efter drygt en timmes avbrott meddelade speakern att matchen skulle återupptas och att flaskkastaren hade omhändertagits av polisen.

Men återstarten dröjde och efter nästan två timmar kom beskedet att matchen skjuts upp då "domaren anser att säkerheten inte kan garanteras", meddelade speakern på arenan.

Det är andra gången den här säsongen som Dimitri Payet träffas av en flaska som kastats in på planen från läktarhåll.

Första gången hände det när Marseille mötte Nice i augusti – vilket initialt ledde till heta diskussioner sedan Marseille valde att inte återuppta matchen efter det som skett, utan krävde att matchen skulle spelas vid ett senare tillfälle vilket den till sist också gjorde – på neutral plan utan åskådare.

Under hösten har Ligue 1 haft problem med supporterstök vid flera andra tillfällen – derbyt mellan Lille och Lens blev till exempel uppskjutet efter att supportrar kastat föremål på varandra och stormat planen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning