Spelare attackerade supporter – får stöd

Toni Leistner (till höger), då i FC Köln, i duell med RB Leipzigs Patrick Schick. Bild: Ina Fassbender/AP

Hamburgförsvararen Toni Leistner förolämpades av Dynamo Dresdensupportrar och gav sig upp på läktaren och knuffade omkull en supporter efter den tyska cupmatchen.Nu får han stöd av Dynamo Dresden som lovar att utreda händelsen.

"Det är skamligt att Toni Leistner förolämpades på ett sånt sätt av en supporter från hans hemstad. Vi ska se över det här och leta reda på supportern", skriver Dynamo Dresden på Twitter enligt Kicker.

Leistner är född i Dresden och har spelat för Dynamo. Efter matchen, som Hamburger SV förlorade med 1–4, skulle Leistner intervjuas i tv. När han gjorde sig redo för intervjun började Dresden-supportrar skrika glåpord mot honom. Leistner rusade då upp på läktaren och knuffa omkull en supporter. Flera Dresden-supportrar svarade med att knuffa till Leistner som backade nerför läktaren och sedan genomförde intervjun.

Leistner kommenterade senare på Instagram:

"Jag fick ta emot grova förolämpningar från folk från min hemstad. Jag brukar kunna hantera det, men när det handlade om min familj, min fru och dotter, brann det till. Det var en extremt känslomässig match för mig ändå", skriver Leistner, enligt Kicker.

"Jag ber om ursäkt för mitt beteende och lovar att det aldrig ska hända igen, oavsett vilka förolämpningar som skriks åt mig."

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning