Spegling var en engångsshow

KAJ. Bland annat humorgruppen KAJ uppträdde i Musikhuset i lördags. Bild: Kjell Svenskberg

På grund av det stora antalet medverkande blev det bara en föreställning av Spegling – 100 år av finlandssvensk musik.

Svenska kulturfondens stora spektakel på lördagskvällen, Spegling – 100 år av finlandssvensk musik, har väckt viss uppmärksamhet bland HBL:s läsare. Varför kunde man inte köpa biljetter till föreställningen i Musikhuset? undrar en läsare. Och borde det inte ha ordnats fler föreställningar, om intresset var så stort?

Mia Ahlroos, som ansvarat för idé och inledande konceptplanering, är visserligen moderskapsledig från sitt jobb vid Kulturfonden, men berättar att tanken med konserten var att tacka ideella organisationer som arbetar för det svenska i Finland. Biljetter spreds i ett tidigt skede till olika paraplyorganisationer som delade ut dem bland aktiva medlemmar. Andra biljetter lottades ut via sociala medier.

– Vår tanke var att det skulle vara gratis. Det var viktigt för oss att detta inte skulle vara någon vip-tillställning, utan öppet för många, säger Ahlroos.

Hon tycker det är roligt att intresset varit stort, men konstaterar att det med hela 250 medverkande blev praktiskt omöjligt att pricka in flera föreställningar.

Yle har däremot spelat in konserten och på annandag påsk kommer den att sändas i Yle Fem. HBL recenserade spektaklet måndagen den 13 mars.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03