Sparvs FC Midtjylland gjorde det omöjliga – slog ManU

Håller fötterna på jorden. Tim Sparv säger att Manchester United är favoriter trots att danskarna vann den första matchen.Bild: Henning Bagger

Tim Sparv kommer knappast någonsin att glömma torsdagskvällen i februari.

Grovt favorittippade Manchester Uniteds dåliga form fortsatte i Europa League-mötet mot Tim Sparvs FC Midtjylland. Danskarna stod för en otrolig skräll och vann det första mötet i den första slutspelsomgången med 2–1 på hemmaplan.

Sparv, en ManU-anhängare sedan barnsben, kunde knappt tro vad som hans lag lyckats med.

– En obeskrivlig känsla. Vi hade väntat i två månader på den här matchen. Vi mötte ett av världens bästa lag. Vi spelade fantastiskt. Jag är stolt över hela vårt lag, säger kapten Sparv åt fotbollskanalen.se.

FC Midtjylland gjorde en lysande insats medan United inte hade den bästa dagen på jobbet. Enligt Sparv kunde laget ha fått ett ännu bättre resultat med sig till returen i Manchester.

– Vi borde ha vunnit med fler mål. Vi skapade sådana otroliga chanser, säger han.

Men visst får danskarna vara nöjda och belåtna. Memphis Depay gav nämligen gästerna ledningen i första halvlek och allt såg ännu då ljust ut för Louis van Gaals manskap. Men strax före paus utjämnade Pione Sisto och en kvart före slutet satte Paul Onuachu 2–1 och festen var klar.

Sparv jobbade hela matchen – en match som han rankar högt.

– Jag har spelat några stora matcher i landslaget, bland annat mot Tyskland och Spanien. Men att vinna över Manchester United i Europaspel... Det platsar i tre-i-topp – om inte på förstaplats – under min karriär, säger Sparv.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00