Sparvs ersättare är redo: "Inte världens undergång att han missar matchen"

Joni Kauko har gjort två starter i tävlingsmatcher för Finland. Det var i Nations League förra hösten. Bild: Kalle Parkkinen/Lehtikuva

Rasmus Schüller eller Joni Kauko? Det är en fråga som Markku Kanerva åtminstone måste svara på när han tar ut sin startelva mot Italien.

Lagkaptenen Tim Sparv är avstängd efter sin varning mot Grekland. Det betyder att Finland måste göra minst en justering i laguppställningen.

Joni Kauko har suttit på bänken i de fem första matcherna i EM-kvalet. Rasmus Schüller har hoppat in i fyra av matcherna, men inte spelat mer än en timme totalt.

– Jag går gärna in och spelar. Det är alltid kul – och speciellt på hemmaplan mot ett storlag, säger Kauko.

– Jag är så redo som man ska vara, säger Schüller.

Båda två vet att det är en lucka som ska fyllas. Sparv är landslagets tydligaste ledare på planen och duktig på att styra sina lagkamrater.

– Han gör mycket rätt och har stor rutin, men jag ser det inte som att vi ska ersätta honom rakt av. Vi har en bra dynamik i gruppen. Jag är redo att hjälpa laget med mina styrkor, säger Kauko.

– Tims stövlar är stora att fylla, men vi har andra ledare. Det är inte världens undergång att han missar matchen, säger Schüller.

Oavsett vem valet faller på krävs det en stark insats på mitten. Italien vill styra spelet via mittfältet och där spelar Finlands två centrala mittfältare en stor roll.

– Vårt försvarsspel måste fungera, säger Kauko.

Esbjergspelaren tycker att Finland har bästa tänkbara utgångsläge för ett möte med Italien.

– Vi har publikstödet, en bra match i ryggen och en chans att testa var vi står.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning