Sparris med nötter

Sparris på potatisbädd med brynt smör blir krispigt och crunchigt. Bild: Eva Hilden Smith/TT

Den nötiga smaken från både hasselnötter och brynt smör matchar sparrisen perfekt. Lätt och lagom mättande.

Grön sparris på potatisbädd

För 4 portioner, 30 minuter

ca 1 kg potatis, gärna små

2 knippen (à 250 g) grön sparris

50 g smör

4 skivor parmaskinka

1/2 dl flagad parmesan

1/2 dl grovhackade hasselnötskärnor

färska örter till garnering

Gör så här:

1. Skala, skiva potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten 12–15 minuter. Låt ånga av väl.

2. Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Lägg resten i en vid panna eller låg gryta. Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud cirka 5 minuter, tills sparrisen är precis genomkokt.

3. Bryn smöret i en liten kastrull.

4. Lägg upp potatis och sparris på ett fat eller tallrikar. Ringla över det brynta smöret. Toppa med parmaskinka och garnera med parmesan, nötter och örter.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning