Spansk kross i historisk tysk storförlust

Spansk fest mot Tyskland. Bild: Cristina Quicler/Lehtikuva

Spanien är klar för slutspel i Nations League efter att ha krossat Tyskland i gruppfinalen i Sevilla.På 38 magiska minuter gjorde hemmalaget tre mål och innan röken hade lagt sig hann det bli hela 6–0 – det tyska herrlandslagets största förlust på 89 år.

Spanien och Tyskland gjorde upp om förstaplatsen i sin Nations League-grupp, som innebar slutspel.

Inför ögonen på den svenske huvuddomaren Anders Ekberg gick hemmalaget ut och asfalterade tyskarna i en historisk match i Sevilla.

Alvaro Morata satte 1–0 efter 17 minuter och sedan fyllde Ferran Torres och Fabián Rodri på av bara farten. Efter 38 minuter stod det 3–0.

Innan Ekbergs slutvissla hann ljuda så hade spanjorerna hunnit göra ytterligare två mål, båda inprickade av Manchester Citys Ferran Torres som därmed stod för ett hattrick. Matchen slutade hela 6–0 till slut, det tyska herrlandslaget har inte förlorat med så stora siffror sedan 0–6-matchen mot Österrike i en landskamp 1931.

Inför matchen stod Tyskland på nio poäng och Spanien på åtta.

Smolken i den spanska segerbägaren var att härföraren Sergio Ramos tvingades utgå skadad redan i den första halvleken efter att ha tagit sig för baksida lår.

Håkan Ericsons succé som förbundskapten för Färöarna kröntes på Malta. 1–1 där betydde uppflyttning till C-divisionen efter ett gruppspel utan förlust.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning