Spanien skrällde mot Frankrike – klart för EM-final

Bild: EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS / FEHIM DEMIR

Den första semifinalen i handbolls-EM bjöd på en rejäl skräll. Spanien slog världsmästarna från Frankrike med 27–23 och är klart för final mot Danmark eller Sverige.

Frankrike hade inför mötet vunnit 15 raka mästerskapsmatcher och var, i egenskap av EM:s enda obesegrade lag, guldtippat när det var dags för semifinaler i Zagreb.

Spanien ville annat.

De franska niometersspelarna hade stora problem att komma till bra avslutslägen och framåt handlade det framför allt om mittsexan Cedric Sorhaindo.

Spanjorerna hade fått förstemålvakten Gonzalo Perez de Vargas skadad inför semin och i stället vaktade Rodrigo Corrales målet. Blixtinkallade 38-årige veteranen Arpad Sterbik avlöste Corrales på straffarna och var ett spöke med tre räddningar mot ett alltmer frustrerat franskt lag.

Med dryga kvarten kvar ledde Spanien med 23–14 och finalplatsen såg ut att vara bokad. Då kom till slut en forcering och sex franska mål i följd skapade lite nerv i matchen. Men när Raul Entrerrios skickade in sitt sjätte mål fram till 25–21 med två och en halv minut kvar var Frankrike ett slaget lag.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning