Sötsura siffror för F-Secure

Det gick inte riktigt som väntat för F-Secure. Både omsättning och vinst landade på lägre siffror än man förutspått.

Det fjärde kvaratlet var hyggligt, datasäkerhetsförtaget vinst blev 3,9 miljoner, vilket ändå är lägre än de förväntade 4,9 miljonerna. Ett år tidigare gjorde bolaget en vinst på 6,9 miljoner. Nedgången beror på stora investeringar, säger bolaget i sitt pressmeddelande.

– Under året som gick tog vi ett viktigt steg. Vi undertecknade våra första RDS-avtal på flera håll i Europa, vilket svarar på en stor efterfrågan. Det här ger oss en bra möjlighet att växa på en marknad som är starkt på uppgång, säger Samu Konttinen, vd.

RDS står för radio data system och är ett system för att sända kort digital information.

Bolagets omsättning ökade under det föregående året och landade på 44,4 miljoner jämfört med 42,4 2016. Analytikerna hade räknat med omkring 46 miljoner. Den största tillväxten noteras inom företagssegmentet, medan konsumentsegmentet minskade en aning.

Utsikterna för 2018 är positiva. Biolaget väntar en affärsvinst på 8-12 miljoner och en tillväxt på företagssidans säkerhetstjänster på omkring 15 procent

Styrelsen föreslår en utdelning om 0,04 euro per aktie. För ett år sedan var utdelningen 0,09 euro.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33