"Sorgligare än att dansa med sin syster"

"Det är inte attraktivt", säger Luis Enrique om fotboll utan fans på läktaren. Bild: Stuart Franklin/Lehtikuva

Den spanska förbundskaptenen Luis Enrique ger inte mycket för den fotboll som hittills dragit i gång under coronapandemin.– Att spela utan supportrar är sorgligare än att dansa med sin egen syster, säger han.

Tyska Bundesliga blev först ut av de europeiska toppligorna att återuppta säsongen efter att coronaviruset försatt all fotboll i pausläge. Förra helgen spelades en full omgång – men inför tomma läktare. Något som inte uppskattades av alla, inte heller av den spanska förbundskaptenen Luis Enrique.

– Att spela utan supportrar är sorgligare än att dansa med sin egen syster. Det är inte attraktivt, säger han till basketshowen Colgados del aro.

– Jag tittade på Bundesliga och det är en sorglig syn. Man hör rösterna, man hör till och med förolämpningarna... man förlorar intimiteten i de bästa ögonblicken.

Han tillägger dock:

– Men man måste också förstå att det är en verksamhet som genererar massor av pengar, och även om det är långt ifrån hur det är när det finns supportrar på plats så kan det hjälpa till att hantera isoleringen.

Enrigue återvände till sitt jobb som Spaniens förbundskapten i november efter att ha lämnat posten i juni förra året för att ta hand om sin sjuka dotter som senare avled.

När nästa landskamp spelas är fortfarande osäkert efter att sommarens EM skjutits upp.

– I teorin borde landslaget spela träningsmatcher i september som vanligt. Men det finns viktigare saker just nu så vi måste ha tålamod, säger Enrique.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning