Soppa i kopp med kryddig korv

Varma koppen i egen regi kan njutas med eller utan kryddig korv. Bild: TT

Blomkål, broccoli, mjölk och vegetarisk buljong är grunden. Den som vill kan komplettera med skivor av stekt, kryddig korv. Sedan är det bara att njuta.

För 4 personer, 25 minuter

1 litet blomkålshuvud

1 bit broccoli

1 liter mjölk

2 tärningar grönsaksbuljong

3–4 kvistar persilja

salt och peppar

Att äta till:

rucolasallad

stekt, kryddig korv

Gör så här:

1. Dela blomkålen och broccolin i små buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mixa grovt med stavmixer eller elvisp.

2. Koka upp mjölk och grönsaksbuljong. Vänd ned kålmixen, tillsätt hackad persilja och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.

3. Skär kryddig korv i centimetertjocka skivor och stek hastigt i lika delar smör och rapsolja. Fördela soppan i koppar och toppa med rucolasallad och korv.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning