Sommarwok med mango chutney

Chili och chutney är bra grundkryddor till wokat. Skulle inte de räcka kan man alltid ladda på med sambal oelek.

För 4 personer, 20 minuter

300 g kycklingfilé

300 g kryddig korv

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1/2 purjolök

rapsolja

1 tsk paprikapulver

1 dl mango chutney

1 dl vatten eller rödvin

1 tsk koncentrerad kalvfond

salt och peppar

Att äta till:

ris

sambal oelek

blandad sallad

Gör så här:

1. Strimla kycklingfiléerna och skär korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skär purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.

2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slå i lite olja. Lägg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem på ganska hög värme. Krydda med paprikapulver när kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2–3 minuter.

3. Blanda mango chutney med vatten (eller rödvin) och slå blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar. Låt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00