Sommarvärmen är tillbaka – upp till 25 grader i helgen

På lördag är det varmt i hela landet. Enligt prognoserna är det över 20 grader i stora delar av landet. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Det ska regna på torsdagen och på fredag, men i helgen blir det varmt och soligt.

– Sommaren är inte slut. I södra Finland kan det till och med bli 25 grader varmt i helgen, säger Kristian Roine, jourhavande meteorolog vid Foreca.

På torsdagen rör sig ett lågtryck över Finland. Regn– och åskskurar utlovas i hela landet. Mest regnar det i de östra delarna av landet. På kvällen klarnar det upp. Det är mellan 15 och 20 grader varmt.

På fredag är det fortsättningsvis uppehåll och endast enstaka regnskurar utlovas. Solen ska också titta fram och det blir 20 grader varmt, till och med aningen varmare på vissa ställen.

På lördag blir det varmare i hela landet. Enligt prognoserna är det över 20 grader i stora delar av landet.

– Det kan regna på västkusten, i Uleåborg och i Lappland både på lördag och på söndag, men i resten av landet är det soligt.

Natten mellan söndag och måndag ska det börja regna igen men på måndag klarar vädret upp och vi får njuta av sommarväder igen.

Sommar också nästa vecka

Början av veckan är varm och solig. På måndag kan enstaka regnskurar ännu förekomma men på tisdag får vi uppehållsväder.

– Det är inte lika varmt som i helgen men det kan ändå vara över 20 grader varmt, åtminstone i de södra och mellersta delarna av landet, så sommaren fortsätter.

Enligt månadsprognosen för augusti är det aningen varmare än det brukar vara den här tiden på året. Prognosen för september visar däremot på en återgång till temperaturer som är typiska för årstiden.

– Det blir svalare men vi kan också i september få njuta av enstaka varma dagar, säger Kristian Roine.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning