Sommarsallad med stekt halloumi

Halloumin är given i matiga sallader av olika slag. Rödlöksdressing ger extra smak och syra. Bild: Eva Hildén Smith/TT

Halloumi är en populär ost och kan förgylla en sallad med sin sälta och konsistens. Toppa med rödlöksdressing och sommarmaten är komplett.

För 4 portioner, 35 minuter

Rödlöksdressing:

1 stor rödlök

1 tsk strösocker

3 msk rödvinsvinäger

5 msk olivolja

2 msk vatten

flingsalt

Sallad:

1 förp ca 200 g snackmorötter

4 snackgurkor eller smågurkor

150–200 g cocktailtomater, gärna i olika färger

1 avokado

1 burk (ca 400 g) vita bönor

1 förp (ca 100 g) salladsblad

400–500 g halloumi

1 dl vetemjöl

3 msk majsolja

Till servering:

gott bröd eller kokta gryn

Gör så här:

1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor till dressingen. Blanda med socker tills löken börjar safta sig. Häll på vinäger och låt stå cirka 5 minuter. Blanda i oljan och vattnet. Smaka av med salt.

2. Skiva morötterna, ansa och skär gurkorna i små bitar. Dela tomaterna. Kärna ur, gröp ut avokadon och skär avokadoköttet i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

3. Blanda salladsblad, grönsaker, bönor och avokado i en serveringsskål.

4. Dela halloumin och skär den i mindre bitar. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i majsoljan. Vänd ned osten i salladen. Fördela lökdressingen över och servera med bröd eller kokta gryn.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning