Sommarkläder säljer slut i värmen: "Vi har sålt betydligt mer än i fjol"

Den ihållande värmeböljan kan på vissa hålla leda till färre röda eller gula prislappar i affärerna. Sommarkläderna har nämligen gått åt som smör i solsken.

Sommarkläder, som i vanliga fall säljs på rea i slutet av sommaren, säljs redan nu slut i många affärer.

– Vi har slut på storlekar bland nästan alla klädesplagg. I år har vi sålt betydligt mer sommarkläder än i fjol då det var svalare väder, säger Wendy Santala som har jobbat som klädförsäljare för Dressmann i femton år.

Vid Dressmann pågår sommarrean i ytterligare två till tre veckor.

– Vi fortsätter med sommarrean så länge som vi har eller får in mer produkter, säger Santala.

Wendy Santala har jobbat femton år för klädaffären Dressmann. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Även i klädaffären Lindex har kläderna gått bra åt.

– Sommarens fantastiska väder och värmeböljan har inverkat positivt på försäljningen av sommarkläder. Reaförsäljningen har gått bra, precis enligt förväntningarna, säger Eva Kujansivu vid Lindex.

I Lindex affär i köpcentret Forum i Helsingfors finns endast ett litet sortiment med reavaror kvar. Också på Stockmanns varuhus börjar reakläderna att ta slut.

– Värmen har haft en stor inverkan på försäljningen. Vi har sålt mycket sommarkläder i år, både reaplagg och för fullt pris. Förstås har vi lite sommarkläder kvar men snart är det slut på dem, säger Katri Hynynen, vid damernas klädavdelning på Stockmann.

Framför allt har shorts, lätta klänningar och linnen sålt bra på Stockmann.

På Stockmann är sommarrean inne på målrakan, men Katri Hynynen tipsar om höstens sortiment som snart är här.

– Vi har redan börjat sälja lite höstkläder och de första höstkollektionerna är fortfarande ganska somriga, säger Katri Hynynen, vid damernas klädavdelning på Stockmann.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03