Sommarens rockfestivaler faller som käglor

Stämningar från Ilosaarirock i Joensuu. Arkivbild. Bild: Valentin Abramenkov / Pressbild

Såväl Tuska i Helsingfors, Provinssirock i Seinäjoki som Ilosaarirock i Joensuu ställer in.

Festivalarrangörerna i Finland har hållit andan redan länge i väntan på klara bud om sommaren och denna vecka informerar många om att de ställer in. Metallfestivalen Tuska meddelar att man tyvärr inte har förutsättningar att ordna festival i denna situation. "Både vi, publiken och artisterna har vissa förväntningar på evenemanget och i det rådande läget kan de inte uppfyllas", kommenterar festivalledaren Eeka Mäkynen i ett pressmeddelande. Tuska arrangeras nästa gång i Södervik i Helsingfors 1–3.7.2022.

Ilosaarirock i Joensuu skulle fira 50-årsjubileum i sommar men även de ställer in och önskar publiken välkommen 15–17.7.2022. "Ilosaarirock klarar inte av att inhiberas i sista minuten och vi kan inte riskera festivalens framtid på grund av enstaka coronaår", kommenterar Niina Hattunen, verksamhetsledare för arrangörsorganisationen Joensuun Popmuusikot, i ett pressmeddelande.

Även Provinssirock i Seinäjoki vänder blicken mot framtiden och ser fram emot "alla tiders festivalupplevelse" 30.6–2.7.2022.

Vid alla tre festivalerna kommer biljetter för 2020 och 2021 att duga som sådana sommaren 2022.

Läs också:

Ruisrock ställer in, Nyslott hoppas på det bästa

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning